Your Cart

Heb je vragen? Bel ons op 015-2616361

Gratis verzending bij bestellingen boven de €50,00

Digitaliseren van foto’s, negatieven of dia’s

Foto's scannen - dia scannen - negatief scannen

Het belang van het digitaliseren van oude foto’s: bewaren, delen, herstellen, organiseren en toegankelijkheid

Fotografie is een van de meest geliefde manieren om herinneringen vast te leggen en te koesteren. Of het nu gaat om familiefoto’s, vakantiefoto’s of andere speciale momenten, oude foto’s kunnen ons terugbrengen naar gelukkige tijden en ons een glimlach op het gezicht bezorgen. Echter, het bewaren en beschermen van oude foto’s kan lastig zijn, vooral als deze zijn gedrukt op papier. Daarom kan het digitaliseren van oude foto’s van onschatbare waarde zijn. In dit artikel bespreken we de verschillende redenen waarom het belangrijk kan zijn om oude papieren foto’s te laten digitaliseren.

Bewaring

Een van de belangrijkste redenen om oude foto’s te digitaliseren, is om ervoor te zorgen dat de foto’s veilig bewaard blijven. Papieren foto’s zijn kwetsbaar en kunnen na verloop van tijd verkleuren, verbleken, kreuken, vlekken of zelfs beschadigd raken. Dit kan gebeuren als gevolg van verschillende factoren, zoals blootstelling aan zonlicht, vochtigheid, vuil of gewoon slijtage. Door oude foto’s te digitaliseren, kunt u een digitale kopie maken van de oorspronkelijke foto, zodat u de afbeelding veilig kunt bewaren en voorkomen dat deze verloren gaat. Bovendien kunt u digitale kopieën van de foto maken en deze opslaan op verschillende apparaten en op verschillende locaties, zodat u altijd een back-up heeft van uw foto’s.

Delen

Digitale foto’s zijn gemakkelijker te delen met vrienden en familie dan papieren foto’s. U kunt digitale kopieën eenvoudig verzenden via e-mail, cloudopslag of sociale media, zodat anderen ook van de foto’s kunnen genieten zonder dat u de oorspronkelijke foto’s hoeft te delen. Dit maakt het gemakkelijker om herinneringen te delen met anderen en om herinneringen te koesteren met mensen die ver weg wonen. Het delen van digitale foto’s kan ook helpen om de banden met vrienden en familie te versterken, omdat u samen kunt terugkijken op de momenten die u hebt gedeeld.

Herstellen

Een ander voordeel van het digitaliseren van oude foto’s is dat digitale foto’s kunnen worden hersteld, verbeterd en bewerkt met behulp van software. Dit betekent dat als uw oude foto’s beschadigd zijn, wij deze kunnen herstellen en verbeteren om ze er weer als nieuw uit te laten zien. Digitale tools kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om scheuren of vouwen uit foto’s te verwijderen, vlekken of krassen te herstellen of zelfs om de kleuren van oude foto’s te verbeteren. Dit kan helpen om oude foto’s weer tot leven te brengen en de herinneringen te herstellen die eraan verbonden zijn.

Organisatie

Digitale foto’s zijn gemakkelijker te organiseren en op te slaan dan papieren foto’s. U kunt ze opslaan op uw computer of een externe harde schijf en deze op een gestructureerde manier organiseren met behulp van mappen en bestandsnamen. Hierdoor kunt u uw foto’s snel en gemakkelijk vinden wanneer u ze nodig hebt.

Toegankelijkheid

Door uw oude foto’s te digitaliseren, kunt u ze gemakkelijker bekijken en gebruiken op verschillende apparaten, zoals computers, smartphones en tablets. Hierdoor heeft u altijd toegang tot uw foto’s en kunt u ze overal bekijken en gebruiken.

Wij Kunnen uw oude foto’s digitaliseren en eventueel restaureren. Hieronder vind uw de prijzen en mogelijkheden.

 

Digitaliseren van Foto’s, dia’s of negatieven.

Digitaliseren starttarief € 7,50

 € 2,50 per scan Foto/dia/negatief beeldje

  •  Bovenstaande prijzen zijn incl. rechtzetten en kleur corrigeren en kleine Restauraties zoals vlekjes verwijden.
  • Gescande foto’s op CD € 5,00 extra.
  • Voor een afdruk van de gescande bestanden betaald u de reguliere afdruk prijs.
  • De prijs per te scannen negatief is inclusief het verwijderen van vuil en krassen met behulp van ICE 

Bewerken van digitale bestanden per opdracht.

Kleine bewerkingen  € 12,50,-

(+/- 30 minuten bewerkingstijd)

Middelgrote bewerkingen  € 29,50,-

(+/- 2 uur bewerkingstijd)

Grote bewerkingen € 46,50,-

(+/- 4 uur bewerkingstijd)

Gratis verzending

Op alle bestelling boven de € 50,00

100 % tevredenheidsgarantie

Wij zijn pas tevreden als jij dat bent.

Snelle verzending

Foto's voor 15:00 besteld, de volgende dag al in huis.

100% Veilig betalen

Ideal / MasterCard / Visa

De waardering van www.fotobister.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 703 reviews.